WordPress Admin – Tutoriale WordPress

Blog cu tutoriale si trucuri utile in administrarea blogurilor WordPress.

Permalinks in nginx

WordPress permite crearea de URL-uri SEF. Aceasta optiune poate fi controlata din Panoul de administrare > Setari > Legaturi permanente.
Read the rest of this entry »

Resetarea parolei de admin

E foarte neplacut sa uiti parola contului de administrare. Chiar daca nu exista nicio metoda prin care sa putem afla o parola uitata, WordPress ne pune la dispozitie mai multe metode de a reseta o parola. Cele mai folosite sunt resetarea prin email, modificarea in baza de date si resetarea folosind contul FTP.
Read the rest of this entry »

Cum scapam de WPAdminBar?

Odata cu versiunea 3.1 WordPress a scos o noua facilitate, WPAdminBar. Pentru cei care nu au observat, e o bara care apare pe toate paginile blogului in antet si ofera acces rapid la unele functionalitati: editare profil, deautentificare, articol nou, pagina noua etc. Desi pentru unii pare o facilitate interesanta, eu o gasesc deranjanta asa ca am cautat metode sa scap de ea. Am gasit doua.

Prima varianta e sa intram in panoul de administrare in sectiunea de editare a profilului. Acolo avem optiunea “Show Admin Bar” cu doua checkboxuri din care putem controla WPAdminBar: “when viewing site” si “in dashboard“. Prima activeaza sau dezactiveaza afisarea WPAdminBar pe blog. A doua optiuni controleaza afisarea in dashboard. Daca vrem sa scapam definitiv de acea WPAdminBar debifam ambele optiuni.

A doua varianta presupune modificarea fisierului “functions.php” din directorul temei. Deschidem fisierul “functions.php” si undeva la inceput, dupa “<?php” adaugam urmatoarele doua linii:

add_filter('show_admin_bar', '__return_false');
remove_action('personal_options', '_admin_bar_preferences');

Acum, indiferent de setarile din profil, WPAdminBar nu va mai aparea pe nicio pagina.

Iesire din “maintenance mode”

In timpul unui update blogul este pus automat in “maintenance mode“. Asta inseamna ca vizitatorii nu vor putea sa vada continutul blogului decat dupa ce updatarea a fost finalizata, pentru a evita unele probleme de securitate care pot sa apara. Din pacate, se poate intampla ca din cauza unei erori procesul de updatare sa nu fie finalizat corect iar blogul sa ramana in “maintenance mode“, iar noi nu mai putem face nimic pentru ca atat blogul cat si panoul de administrare vor afisa o pagina alba cu un mesaj si nu ne va permite sa accesam nicio optiune din meniu.

Desi pare o situatie neplacuta, rezolvarea e simpla. Ne conectam la contul de hosting prin FTP (sau prin File Manager, daca avem cPanel) si cautam in directorul radacina un fisier cu numele “.maintenance” (da, cu punct in fata). Acest fisier ii spune platformei ca blogul este in stare de mentenanta si ca nu trebuie sa permita accesul nimanui. Pentru ca blogul sa revina la normal tot ce trebuie sa facem e sa stergem fisierul “.maintenance” si totul va reveni la normal.

Excluderea categoriilor din pagina principala

In majoritatea cazurilor un blog are pe prima pagina, in format paginat, link catre fiecare articol scris. Daca dorim ca anumite categorii sa le excludem, putem folosi functia in_category() in bucla principala a blogului.

Read the rest of this entry »

« Previous Entries  Pagina următoare »


Adauga adresa ta de e-mail pentru a fi la curent cu ultimele articole postate pe WP-Admin.ro:

Serviciu oferit de FeedBurner

Calendar

martie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031